Basistraining ‘Ik leer anders’ voor kinderen van de basisschool

Een grote groep ondergewaardeerde leerlingen heeft juist een bijzondere gave: het zijn beelddenkers! Zij denken niet in woorden, maar in beelden. Daarom wordt het lesmateriaal niet begrepen en onthouden. Vaak hebben beelddenkers een leerachterstand of denkt men aan dyslexie. Bijles helpt niet of nauwelijks omdat er dan nog meer schoolwerk op ‘foute’ wijze wordt aangeboden.

De leermethodes in het reguliere onderwijs sluiten niet aan bij alle denkwijzen. Logisch, want de meerderheid van de mensen (±95%) leert auditief digitaal (via het gehoor). Slechts een kleine groep leert visueel.

Doordat we de lesstof op de juiste manier aanbieden aan de leerling, kan hij of zij direct vertellen of deze leermethode werkt. Dus geen eindeloos traject zonder resultaat. Tijdens de eerste sessie kunnen leerlingen met bijvoorbeeld een taalprobleem, woorden foutloos spellen. Van voor naar achter, maar ook van achter naar voor. Simpelweg omdat ze het woord als woordbeeld hebben opgeslagen. [1]

Locatie: bij de leerling thuis of op school in de regio Almere.
Kosten: 4 tot 6 sessies van een uur à €60,- vrijgesteld van btw en het werkboek “Ik leer anders” à € 39,- inclusief btw.
Extra sessie: € 60,- vrijgesteld van btw.

Extra kosten buiten de regio Almere:
–  € 10,- per kwartier indien de reistijd langer is dan 30 minuten.

logo coach

 

 

 

 

 

 

 

[1] Bron: http://ikleeranders.nl/beelddenken/Opleiding_gecertificeerd_coach_beelddenken/Opleiding_gecertificeerd_coach_beelddenken.html geraadpleegd op 14 maart 2016.