Workshop Mindset

Is je kind of leerling ongemotiveerd voor school en leren? Gaat hij (of zij) uitdagingen het liefst uit de weg? Geeft hij snel op bij tegenslagen, fouten of onvoldoendes? Voelt hij zich dom wanneer hij hard moet werken om iets onder de knie te krijgen? Kan hij niet tegen kritiek en wil hij graag de beste zijn?

Dan wordt hij waarschijnlijk belemmerd door een vaste mindset.

De term ‘mindset’ staat voor de manier waarop kinderen (en volwassenen!) denken over hun intelligentie, talenten en kwaliteiten. Prof. Carol Dweck ontdekte dat een vaste mindset de ontwikkeling belemmert, terwijl een groeimindset zorgt voor motivatie, doorzettingsvermogen en een passie voor leren.
Fixie en Growie

Beelddenkerslerenzo begeleidt o.a. kinderen die belemmerd worden door een vaste mindset. Deze begeleiding vindt plaats op het kantoor van Beelddenkerslerenzo in Almere in kleine groepjes.

Tijdens de workshops ga ik samen met de leerlingen aan de slag met het werkboek Mindset. Het werkboek bestaat uit 7 lessen en is geschikt voor basisschoolkinderen vanaf ongeveer 7 jaar.

Stap voor stap maakt het kind kennis met de mindsettheorie van Carol Dweck. Via de verhalen van Fixie en Growie leert hij (of zij) wat het verschil is tussen de vaste mindset en de groeimindset. Hierbij komen alle relevante thema’s aan bod, zoals de wijze waarop je denkt over je intelligentie en kwaliteiten, je comfortzone, het aangaan van uitdagingen, het leren van fouten, doorzettingsvermogen en meer. Door middel van afwisselende en creatieve opdrachten leert het kind hoe hij kan leren denken zoals Growie en hoe hij dit kan inzetten bij het werken aan zijn eigen doelen.

Informatie en kosten
De kosten van de 7 lessen zijn €250,- (7 lessen van ca. 1 1/5 uur inclusief werkboek en materialen).

Planning:
Volgt

Vragen en/of inschrijven
Laat hier je gegevens achter en ik zal zo snel mogelijk contact met je opnemen.